7 Mart 2012 Çarşamba

Jigolodan Kegel Egzersizi nedir

Kegel egzersizleri nedir?

Pelvik taban kaslarını çalıştırmaya ve güçlendirmeye yönelik egzersizlere “kegel egzersizleri” adı verilir.

Kegel egzersizleri ilk defa 1948 yılında Dr. Arnold Kegel adındaki doktor bulduğu için bu adı almıştır. Kegel eksersizlerindeki amaç pelvis tabanındaki “sıkıp bırakma” şeklindeki eksersizlerle vajinal kasları güçlendirmektir.

Kegel eksersizleri neden önemlidir?
Fitness (vucud geliştirme, body) çalışan bir sporcu nasıl vücudunun belli bölgedeki kaslarını güçlendirebilmekte ve ağırlık kaldırma kapasitesi artmaktaysa, kegel eksersizlerini yaparak vajina kaslarını güçlendiren bir kadının da cinsel ve genito-üriner fonksiyonları iyileşmekte ve kadınlar yaşlanma ile ortaya çıkacak jinekolojik problemlere karşı kendini korumaktadır.

Genç kızlarda da kegel eksersizlerine gerek var mıdır?
Evet. Her ne kadar genç kızlarda vajinal kaslar sıkı olmakla birlikte tecrübe eksikliğinden dolayı bu kasları kontrol edebilmede zaman zaman sorunlar yaşanabilmektedir.

Özellikle cinsel ilişki sırasında vaginal kasları yeterince gevşetememe ilişki sırasında ağrı hissine neden olabilmektedir. Kişilerin bir ömür boyu yapmaları önerilen kegel eksersizlerini genç kızlık döneminden itibaren yapmayı öğrenmeleri hem cinsel hayatlarında kolaylık ve mutluluk sağlayacak hem de ileri yaşlarda ortaya çıkabilecek olası jinekolojik problemlere karşı önleyici olacaktır.

Ayrıca genç kızlığından itibaren kegel egzersizleri ile vajinal kaslarını geliştiren bir kadın normal doğumu daha kolay yapabilmektedir.

İlk cinsel ilişkiden önce kegel egsersizi
Benim genç kızlara ilk ilişkilerinden önce uygulattığım kegel eksersizleri ile cinsel birleşme (penetrasyon) kolaylaşmakta, ayrıca vajen kaslarına hakim olma öğrenildikten sonra cinsel haz ve orgazmın yaşanma olasılığı da artmakta.

Yine benim vajinismus tedavisi ve disparoni (ağrılı birleşme) şikayetlerinde müşterilerişme öğrettiğim kegel egzersizleri ile kişiler vajina kaslarını bilinçli bir şekilde kontrol edebilmeyi öğrenmekte ve bu şekilde tedavileri hız kazanmaktadır.

Vajinal kasların orgazm olmadaki rolü nedir?
Kadınlarda orgazm sırasında klitoris ve vajinal girişten alınan erojen uyarılar sonucunda pelvik tabanda yer alan ischio cavernosi, bulbo cavernosi ve puboccygeus kasları kasılmaktadır. Bu nedenle kegel ekzersizleri ile vajen kaslarının güçlendirilmesi ve bu bölgenin kan akımının arttırılması cinsel hazzı ve dolayısı ile orgazm fonksiyonunu arttırmaktadır. Güçlü kaslar, kolay ve uzun süreli orgazm olmayı da sağlar.

Pelvik taban kasları cinsel doyumdaki başka yararları nelerdir?
Penisin cinsel ilişki sırasında vagina içerisine girmesi “penetrasyon” olarak bilinir. Vajina kas tonusunun (sıkılığının) iyi olması cinsel penetrasyon sırasında hem erkeğe hem de kadına seksüel haz vermektedir.

Kadın cinsel birleşme sırasında partnerinin penisini içeride daha iyi hissedecek, erkekte de seksüel doyum artacaktır.

Vajina kas sıkılaşmasını sağlayan kegel egzersizleri bu nedenle hem erkek hem de kasın için cinsel hazzın arttırılmasında önemli göreve sahiptir.

Vajina kasları ileri derecede esnemiş ve tonusunu kaybetmiş olan bayanlarda ise hem estetik hem de işlevsel amaçla “vajina daraltma (vaginoplasti) ameliyatları” nı önermekteyiz.

Vaginal kasları çalıştırmayı nasıl öğrenebilirsiniz?
Çoğu hasta vaginal kaslarını çalıştırmayı öğrenirken ilk etapta tecrübesizliklerinden ötürü yanlışlıkla uyluk, kalça, bel gibi kaslarını sıkıp bırakmakta ve hareketi doğru bir şekilde yapamamaktadır.

Vajinal kasları çalıştırmayı öğrenmenin doğru ve çok kolay bir yolu vardır;

Küçük tuvaletiniz geldiğinde tuvalete oturun ve idrarınızı yaparken 3-4 kez idrarınızı tutup bırakın. İşte siz idrarınızı tutup bırakırken kasıp gevşettiğiniz kaslarınız pelvik taban kaslarınız. Yani idrarınızı tutarken PC (Pubokoksigeus) kaslarınızı kasmakta, yaparken gevşetiyorsunuz. Bu işlemi tuvaletten çıkmadan önce idrarınız bittikten hemen sonra yaparsanız hareketi tam olarak belleğinize yerleştirmenize yarayacaktır”.

Bu basit egzersiz sayesinde rahatlıkla vajina kaslarınıza hakim olmayı ve tanımayı öğreneceksiniz.

İdrar tutma ve bırakma yöntemi ile vajinal kaslara hakim olma öğrenildikten sonra kegel egzersizlerini uygulamaya geçilmelisiniz.

Kegel egsersizleri bundan böyle idrar yapma sırasında sık olarak uygulanılmamalı, tam tersine idrar yokken yapılmalıdır. Aksi takdirde bir takım idrar yolu enfeksiyonları ve sistit problemine zemin hazırlayabilirsiniz.

Orgazm ile ilgili diğer bilgiler ve bana ulaşmak için

Anadolu yakası jigolo

Avrupa yakası jigolo

Jigolo Çağlayan Hatgör


http://jigolocaglayan.blogspot.com/2012/03/anadolu-yakas-jigolo.html
 
Tel : 0 532 526 38 52

caglayanhatgor@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder